/ Przepisy / Zupa śliwkowo-rabarbarowa

Opis przygotowania

Śliwki wypestkować. Rabarbar obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do garnka, posłodzić, zalać wodą, wrzucić goździki i cynamon. Przykryć i ugotować do miękkości.

Następnie przetrzeć przez sito (przyprawy wyrzucić). Postawić na kuchence.

Mąkę rozrobić w śmietanie. Zahartować. Wlać do zupy. Wymieszać i zagotować.

Podawać na ciepło lub na zimno, z kleksem śmietany, miętą oraz kawałkami śliwek (owoce wystarczy podsuszyć w piekarniku).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 250
Ewa gotuje - odc. nr 250

Koniec lata niezmiennie kojarzy się nam z polskimi śliwkami. Natomiast...

 

Podobne przepisy

Zupa z jabłek i gruszek

Nowoczesna interpretacja jabłczanki...

Krem z dyni i papryki

Dynię przekroić na pół, wydrążyć, pokroić na ósemki. Ułożyć na blasze...

Zupa kalafiorowa z mascarpone

Najlepsza jest z młodych warzyw!

Zupa wietnamska

Mięso pokroić w cienkie paski. Pory w zapałkę. Imbir posiekać...

Wróć do listy przepisów