/ Przepisy / Zupa śliwkowo-rabarbarowa

Opis przygotowania

Śliwki wypestkować. Rabarbar obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do garnka, posłodzić, zalać wodą, wrzucić goździki i cynamon. Przykryć i ugotować do miękkości.

Następnie przetrzeć przez sito (przyprawy wyrzucić). Postawić na kuchence.

Mąkę rozrobić w śmietanie. Zahartować. Wlać do zupy. Wymieszać i zagotować.

Podawać na ciepło lub na zimno, z kleksem śmietany, miętą oraz kawałkami śliwek (owoce wystarczy podsuszyć w piekarniku).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 250
Ewa gotuje - odc. nr 250

Koniec lata niezmiennie kojarzy się nam z polskimi śliwkami. Natomiast...

 

Podobne przepisy

Krem z pomidorów i pomarańczy

Pomidory ułożyć w naczyniu żaroodpornym, dodać pokrojoną na kawałki cebulę oraz czosn ...

Flaczki z boczniaków

Barowy klasyk - w moim wydaniu zamiast flaków są boczniaki!

Zupa meksykańska

Na ostro!

Rosół królewski

Z ziemniakami, smażoną wątróbką, pieczarkami i jajkiem poszetowym!

Wróć do listy przepisów