Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Krem z zielonego groszku

Opis przygotowania

Cebulę posiekać, przełożyć do garnka, podsmażyć na maśle. Dodać groszek, zalać wywarem, zagotować. Wycisnąć sok z cytryny. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i imbirem. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z jogurtem i posiekaną natką pietruszki. Zupę zmiksować. Podawać z kleksem jogurtu czosnkowego.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 155
Ewa gotuje - odc. nr 155

Tym razem lekki krem z zielonego groszku i tortilla z resztek świątecznych...

 

Podobne przepisy

Kartoflanka

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka, zalać wywarem...

Pasta z Jasia

Do chleba;-)

Pomidorówka dla dzieciaka

Kremowa zupa, w której sprytnie "schowały" się warzywa...

Ogórki małosolne

Ogórki dokładnie umyć. Odciąć czubki...

Wróć do listy przepisów