
Mięso przełożyć do garnka, dodać marchewkę, pietruszkę i seler. Dorzucić cebule opalone nad ogniem lub mocno przypieczone na suchej patelni. Zalać zimną wodą. Przyprawić zielem angielskim, liściem laurowym, pieprzem i goździkiem. Przykryć i zagotować. Następnie gotować na małym ogniu przez 2 ½ - 3 godziny.
Po tym czasie dodać kalafior, kalarepkę, rzodkiewkę i wątróbkę. Posolić do smaku i gotować pod przykryciem przez 20-30 minut.
Podawać z ziemniakami oraz wątróbką, rzodkiewką i kalafiorem z rosołu. Na talerzu posypać natką pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W Wielką Sobotę Ewa podpowie, co przygotować na świąteczny, bardzo rodzinny...
Mięso umyć i włożyć do garnka, zalać 2 l wody, dodać liście laurowe i ziele angielskie, przyprawić solą, przykryć i ugotować...
Zaskakująca pomidorówka w wersji wege!
Barowy klasyk - w moim wydaniu zamiast flaków są boczniaki!
Selera i ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Cebule też pokroić w kostkę, ale bardzo d ...