Śliwki umyć, przekroić na pół. Usunąć pestki. W garnku rozgrzać masło. Wrzucić owoce. Podsmażyć. Przyprawić goździkami i cynamonem. Zalać wodą. Przykryć i dusić do miękkości.
Zupę zmiksować. Zagęścić kisielem rozrobionym w niewielkiej ilości zimnej wody. Posłodzić.
Podawać z makaronem i kleksem kwaśnej śmietany. Udekorować miętą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa uwielbia góry, więc kolejny program zacznie w Beskidzie Wyspowym. Zanim...
Wszystkie składniki marynaty połączyć. Wieprzowinę pokroić na cienkie paski, zamaryno ...
Z ryżem i pulpetem;-)
Słodka i kwaśna, z zasmażką;-)
Warzywa pokroić w kostkę, wrzucić do garnka. Dodać mięso lub kości. Zalać wodą. Wrzuc ...