Ewa uwielbia góry, więc kolejny program zacznie w Beskidzie Wyspowym. Zanim przygotuje coś smacznego, odwiedzi gospodarstwo ekologiczne Lidki i Macieja Włodarczyków, znane z uprawy starych odmian jabłoni oraz śliwek. Po śniadaniu w sadzie Ewa przeniesie się do kuchni i ugotuje zupę owocową na węgierkach, którą poda z drobnym makaronem i kleksem śmietany. Przy okazji warto dodać, że zupy owocowe, takie chociażby jak gruszkowa, jabłkowa czy wiśniowa, są na południu Polski bardzo popularne, a receptury przekazuje się z pokolenia na pokolenie. Beskid Wyspowy lasami stoi, jak też w tym regionie kraju ciagle żywe są tradycje austro-węgierskie, więc na drugie danie Ewa zaproponuje gulasz z dzika. Na deser będzie szarlotka sypana. W programie pojawi się tez gość - Grzegorz Biedroń, prezes Małopolskiej Organizacji Turystycznej.
Z makaronem i gęstą śmietaną;-)
Znakomite ragoût na dziczyźnie!
Na owocach prosto z sadu...