Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Gulasz z dzika

Opis przygotowania

Mięso pokroić w dużą kostkę. Przełożyć do miski. Dorzucić zmielone przyprawy - ziele angielskie, jałowiec i liście laurowe. Dosypać paprykę. Zalać winem. Przykryć i na kilka godzin wstawić do lodówki.

Boczek pokroić w drobną kostkę, wrzucić do garnka i usmażyć na złoty kolor. Dodać pokrojoną w piórka cebulę. Gdy się zeszkli dorzucić posiekany czosnek. Po chwili dodać zamarynowane mięso - wraz z zalewą. Można dolać trochę wina. Wymieszać i odparować.

Przyprawić solą i pieprzem. Dorzucić grzyby suszone. Podlać odrobiną wody. Przykryć i dusić do miękkości.

Zagęścić zasmażką - masło wystarczy roztopić, wsypać mąkę, zasmażyć, rozrobić chochelką gorącego sosu i przelać do garnka z gulaszem. Zagotować.

Gotową potrawę podawać w miseczkach z dobrym, wiejskim chlebem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 551
Ewa gotuje - odc. nr 551

Ewa uwielbia góry, więc kolejny program zacznie w Beskidzie Wyspowym. Zanim...

 

Podobne przepisy

Wątróbka z rusztu

Cebulę pokroić w półplasterki, przełożyć do miski, doprawić solą i octem winnym. Odst ...

Diabelskie żeberka

Żeberka przyprawić solą, pieprzem i papryką (można odstawić na 2 godziny). Następnie ...

Wołowina po burgundzku

Boczek pokroić w kostkę. Zrumienić...

Makrela na wieszaku

Sprawioną tuszkę przyprawić wewnątrz solą i pieprzem...

Wróć do listy przepisów