Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Marchwiak

Opis przygotowania

Jajka wybić do miski. Porcjami wsypać cukier i utrzeć. Stopniowo dolać olej i zmiksować. Wsypać mąkę i orzechy włoskie. Posolić i wymieszać.  Przełożyć do tortownicy (spód wyścielony papierem do pieczenia, boki wysmarowane masłem i wysypane bułką tartą, średnica 25 cm).

Piec przez godzinę w temp. 170 st. C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem.

Polać roztopioną czekoladą (z odrobiną śmietanki). Udekorować kawałkami suszonych moreli i połówkami orzechów włoskich.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 550
Ewa gotuje - odc. nr 550

W tym odcinku Ewa Wachowicz postanowiła odwiedzić Jurę Krakowsko-Częstochowską,...

 

Podobne przepisy

Ciasto z budyniem marchewkowym

Białka oddzielić od żółtek. Dodać szczyptę soli i ubić pianę. Pod koniec utrwalić cuk ...

Skubaniec

Placek ze śliwkami...

Nugat orzechowy

Lekki deser na malinowym lustrze...

Ciasto migdałowe

Białka oddzielić od żółtek i ubić ze szczyptą soli. Utrwalić cukrem...

Wróć do listy przepisów