/ Przepisy / Zupa śledziowa

Opis przygotowania

Wodę zagotować z przyprawami. Pod koniec wlać ocet. Wystudzić. Śledzie pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć do zamykanego naczynia. Cebule pokroić w piórka, sparzyć wrzątkiem, wystudzić i dodać do ryby. Zalać marynatą, przykryć i wstawić do lodówki na 12 godzin.

Po tym czasie przelać do garnka lub od razu do wazy. Dodać jogurt połączony ze śmietaną. Wszystko razem dokładnie wymieszać.

Na środku talerza ułożyć kawałki ziemniaka. Nalać zupę. Udekorować koperkiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 206
Ewa gotuje - odc. nr 206

Przed Bożym Narodzeniem w programie nie może zabraknąć świątecznej atmosfery!...

 

Podobne przepisy

Zielony barszcz ukraiński

Wiosenna zupa naszych wschodnich sąsiadów...

Prowansalska selerowa

Selera i ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Cebule też pokroić w kostkę, ale bardzo d ...

Rosół królewski

Z ziemniakami, smażoną wątróbką, pieczarkami i jajkiem poszetowym!

Żurek rybny

Zupa rybna nieco inaczej...

Wróć do listy przepisów