Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Lody z serka wiejskiego

Opis przygotowania

Serek przełożyć do miksera. Dorzucić połowę truskawek. Posłodzić miodem i zmiksować. Przełożyć do zamykanego naczynia. Pokroić i dorzucić resztę truskawek. Wymieszać. Przykryć i na kilka godzin wstawić do zamrażalnika. Od czasu do czasu przemieszać.

Podawać w pucharkach. Udekorować świeżym owocami, mięta i jadalnymi kwiatami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 549
Ewa gotuje - odc. nr 549

Wczesną jesienią warto sięgać po warzywa, które o tej porze roku są najsmaczniejsze,...

 

Podobne przepisy

Churros

Latynoski chrust z ciasta ptysiowego!

Sernik czekoladowy na herbatnikach

Dużo czekolady i kajmaku...

Ciasto Maryla

Białka oddzielić od żółtek. Dodać szczyptę soli i ubić pianę. Utrwalić...

Torcik z kiwi

Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno ze szczyptą soli...

Wróć do listy przepisów