Sklep Ewa Wachowicz
ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 549

OPIS ODCINKA

Wczesną jesienią warto sięgać po warzywa, które o tej porze roku są najsmaczniejsze, jak chociażby bakłażany. Można je przyrządzić na wiele sposobów. Świetnie smakują wypełnione farszem i upieczone na ruszcie. Są nieodzownym składnikiem francuskiego gulaszu warzywnego ratatouille. Ale sprawdzą się też jako baza pożywnej zupy. I właśnie od zupy z oberżyny - to inna nazwa bakłażana - zacznie się następny odcinek „Ewa gotuje”. Na drugie danie będzie pstrąg w cieście piwnym, podany z domowymi frytkami i znakomitą surówką z marchewki. To trochę takie fish and chips, tyle że po zawojsku. Po obiedzie Ewa zrobi lody z serka wiejskiego i truskawek. Natomiast na deser będzie biszkopt miodowy z kremem śmietanowym. Na zakończenie programu zobaczymy jak przyrządzić znakomite, zimne napoje (w stylu shake’a) z japońską zieloną herbatą matcha - z dodatkiem truskawek, mleka, tonicu i soku z limonki.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na ipla.tv
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Zupa z bakłażanem i pomidorami

Jesienna jarzynówka!

Filet z pstrąga w cieście piwnym

Fish and chips po zawojsku;-)

Lody z serka wiejskiego

Pełne truskawek!

Biszkopt miodowy

Z kremem i sezonowymi owocami...

Shakes z matchą

Wariacje z zieloną herbatą;-)

Wróć do listy odcinków