Śmietanę schłodzić i ubić na sztywno. Mascarpone posłodzić ksylitolem. Zmiksować i połączyć z bitą śmietaną.
Owoce przełożyć do miski. Rozgnieść widelcem.
Biszkopty namoczyć w kawie i ułożyć na dnie pucharków. Na ciastka dać masę śmietankową i rozgniecione owoce. Na owocach ułożyć nasączone biszkopty oraz krem. Udekorować jeżynami i miętą. Przed podaniem schłodzić w lodówce.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa zrobi sałatkę z grillowanych warzyw, kiszonego buraczka...
Mąkę wysiekać z masłem. Drożdże rozetrzeć z cukrem i śmietaną, dodać jajka i sól, zar ...
Mąkę przesiać, dodać cukier, cukier waniliowy i szczyptę soli. Wymieszać. Dodać rozdr ...
Jajka roztrzepać, mąkę przesiać. W misce ułożyć warstwami drożdże, cukier, cukier wan ...
Na niebiesko i na rózowo!