Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Filet z pstrąga w cieście piwnym

Opis przygotowania

Mąkę przesiać do miski. Dodać mąkę kukurydzianą i proszek do pieczenia. Posolić. Stopniowo wlać zimne piwo. Wymieszać rózgą (ciasto powinno być trochę gęstsze niż na naleśniki).

Filety oprószyć solą i świeżo zmielonym pieprzem. Zanurzyć w cieście i usmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym maśle.

Podawać z frytkami, cząstkami cytryny oraz surówką z marchewki. Można udekorować zieleniną, np. groszkiem cukrowym.

Marchewkę pokroić w cienkie wstążki przy użyciu obieraczki do warzyw. Pora pokroić w cienkie półplasterki. Cebulę w piórka. Dwie pomarańcze wyfiletować, z trzeciej wycisnąć sok. Wszystkie składniki przełożyć do miski. Dorzucić posiekaną kolendrę. Skropić oliwą. Doprawić solą. Wymieszać i odstawić, by surówka się przegryzła.

 

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 549
Ewa gotuje - odc. nr 549

Wczesną jesienią warto sięgać po warzywa, które o tej porze roku są najsmaczniejsze,...

 

Podobne przepisy

Gęsie nóżki confit z modrą kapustą

Długo pieczona gęsina...

Schab sztygarski

Pieczeń dla górnika;-)

Roladki z pstrąga

Inspirowane... roladą śląską!

Cassoulet z kaczką

Jednogarnkowy przysmak z Francji;-)

Wróć do listy przepisów