
Cukinie umyć i pokroić w cienkie plastry lub posiekać na mandolinie - najlepiej od razu wprost do miski. Posolić i odstawić na godzinę.
Po tym czasie dobrze odcisn±ć sok, ale go nie wylewać. Do płynu wsypać m±kę i m±kę kukurydzian±. Wymieszać (powinno powstać gęste ciasto). Dorzucić posiekany koperek. Jeszcze raz wymieszać i przelać na cukinię. Wymieszać.
Parmezan zetrzeć do miseczki. Dosypać bułkę tart±.
Ciasto z cukini± równo rozłożyć na blasze piekarnikowej wy¶cielonej papierem do pieczenia. Posypać parmezanem z bułk± tart±. Skropić oliw±.
Upiec na złoty kolor w temp. 190 st. C.
Podawać z rukol±, szynk± dojrzewaj±c± i przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi. Skropić oliw±.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem kuchnia włoska. Kolejny odcinek zacznie się od straciatelli....
Tradycyjna, włoska jarzynówka;-)
Robiony na miodzie!
Hinduski klasyk na bazie soczewicy;-)
Z krakowsk± such±;-)