Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Scarpaccia z cukinii

Opis przygotowania

Cukinie umyć i pokroić w cienkie plastry lub posiekać na mandolinie - najlepiej od razu wprost do miski. Posolić i odstawić na godzinę.

Po tym czasie dobrze odcisn±ć sok, ale go nie wylewać. Do płynu wsypać m±kę i m±kę kukurydzian±. Wymieszać (powinno powstać gęste ciasto).  Dorzucić posiekany koperek. Jeszcze raz wymieszać i przelać na cukinię. Wymieszać.

Parmezan zetrzeć do miseczki. Dosypać bułkę tart±.

Ciasto z cukini± równo rozłożyć na blasze piekarnikowej wy¶cielonej papierem do pieczenia. Posypać parmezanem z bułk± tart±. Skropić oliw±.

Upiec na złoty kolor w temp. 190 st. C.

Podawać z rukol±, szynk± dojrzewaj±c± i przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi. Skropić oliw±.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 547
Ewa gotuje - odc. nr 547

Tym razem kuchnia włoska. Kolejny odcinek zacznie się od straciatelli....

 

Podobne przepisy

Minestrone

Tradycyjna, włoska jarzynówka;-)

Syrop na ból gardła

Robiony na miodzie!

Dahl

Hinduski klasyk na bazie soczewicy;-)

Leczo z pieczonych warzyw

Z krakowsk± such±;-)

Wróć do listy przepisów