Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałatka z papryki i ogórków

Opis przygotowania

Z papryk wyciąć gniazda nasienne. Pokroić w paski. Przełożyć do miski. Dodać cebulę pokrojoną w piórka oraz pokrojone w talarki ogórki małosolne (można użyć kiszonych). Wrzucić posiekaną pietruszkę. Przyprawić solą i pieprzem. Wlać nieco oliwy. Wymieszać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 253
Ewa gotuje - odc. nr 253

Wczesna jesień to doskonały czas na potrawy z warzyw, które o tej porze...

 

Podobne przepisy

Pesto z pokrzywy, rukoli i pietruszki

Znakomite smarowidło do pieczywa, jak też sos do makaronu;-)

Pak choi z patelni

Kapusta chińska na ciepło;-)

Modra kapusta z żurawiną

Kapustę poszatkować, przełożyć do garnka z grubym dnem, podlać wodą...

Koperkowa z ziemniakami

Na jarzynie jak do rosołu i koperku do kiszenia ogórków ugotować wywar...

Wróć do listy przepisów