Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Pieczarki z mozzarellą

Opis przygotowania

Z pieczarek oderwać nóżki. Nałożyć kawałki mozzarelli. Przyprawić solą i pieprzem. Skropić oliwą. Połowę zawinąć w plastry boczku, resztę w plastry cukinii (wcześniej trzeba je posolić, żeby zmiękły). Spiąć wykałaczkami. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiec na ruszcie lub w piekarniku.

Podawać z sosem jogurtowo-czosnkowym.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 546
Ewa gotuje - odc. nr 546

Jesienią 2025 roku w „Ewa gotuje” będzie dużo produktów, które...

 

Podobne przepisy

Krem paryski

Francuska... kartoflanka? O nie - to coś wykwintnego!

Krem z kiszonych pomidorów

Zaskakująca pomidorówka w wersji wege!

Zupa krem z warzyw i pieczarek

Pieczarkowa na włoszczyźnie...

Papryka z kaszą jaglaną

Solidnie nadziana!

Wróć do listy przepisów