/ Przepisy / Pomidorowa z mleczkiem kokosowym

Opis przygotowania

W garnku rozgrzać masło i podsmażyć na nim pokrojone w słupki warzywa – marchewkę, pietruszkę i kawałek selera. Po chwili dorzucić posiekaną cebulę. Gdy się zeszkli dodać pokrojonego w plastry pora. Przyprawić kurkumą i papryką. Zalać mlekiem kokosowym. Dolać trochę wody. Zetrzeć kawałek imbiru. Przykryć i ugotować prawie do miękkości.

Dodać przecier pomidorowy. Doprawić solą i pieprzem. Zakwasić sokiem z limonki.

Podawać z ugotowanym ryżem i limonką. Posypać kolendrą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 514
Ewa gotuje - odc. nr 514

Późna wiosna jest doskonałą porą na porządki w spiżarni i przygotowanie...

 

Podobne przepisy

Rosół na giczy i perlicy

Nasza zupa narodowa!

Flaczki jarzynowe

Z naleśnikami "z wczoraj";-)

Chłodnik ogórkowy

Z jajem przepiórczym i wędzonym łososiem!

Zupa krem z zielonej sałaty

Ryż zemleć na mączkę. Dodać mleko (ew. śmietanę), bulion, przyprawę. masło oraz sałat ...

Wróć do listy przepisów