ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 514

OPIS ODCINKA

Późna wiosna jest doskonałą porą na porządki w spiżarni i przygotowanie miejsca na nowe przetwory. A że Ewa znalazła domowy przecier pomidorowy to pierwsza potrawa będzie z jego udziałem – zobaczymy jak zrobić zaskakującą zupę pomidorową. Zaskakującą, bo zabieloną mleczkiem kokosowym. Innymi słowy na orientalną nutę! Drugie danie również będzie niecodzienne, ponieważ autorka programu przyrządzi klasyczne polskie pierogi, ale z nadzieniem w stylu śródziemnomorskim – z ricotty, parmezanu i bazylii. Po obiedzie przyjdzie pora na coś słodkiego – bezy z bitą śmietaną i owocami.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Pomidorowa z mleczkiem kokosowym

Na orientalną nutę;-)

Pierogi z ricottą

Tradycyjna, polska potrawa nadziana typowo po włosku...

Bezy z bitą śmietaną i owocami

W stylu Pavlovej;-)

Wróć do listy odcinków