Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa truskawkowa

Opis przygotowania

Truskawki umyć, usunąć szypułki. Przełożyć do garnka. Zalać wodą – tyle, by przykryła owoce. Posłodzić. Przykryć i ugotować. Następnie zmiksować i zabielić śmietanką (wcześniej trzeba ją zahartować).

Podawać z kaszą jaglaną. Udekorować plasterkiem truskawki i listkami mięty.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 277
Ewa gotuje - odc. nr 277

Ostatni przed wakacjami program zacznie się trochę nietypowo – w...

 

Podobne przepisy

Krem z zielonego groszku

Do zrobienia w kilkanaście minut!

Krem z ziemniaków i pora

Z wędzonym łososiem;-)

Lohikeitto, czyli fińska zupa rybna

Z łososiem i pstrągiem zawojskim!

Krem dyniowy z masłem orzechowym

Zupa z dyni o smaku... orzechów! Czemu nie;-)

Wróć do listy przepisów