Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa truskawkowa

Opis przygotowania

Truskawki umyć, usunąć szypułki. Przełożyć do garnka. Zalać wodą – tyle, by przykryła owoce. Posłodzić. Przykryć i ugotować. Następnie zmiksować i zabielić śmietanką (wcześniej trzeba ją zahartować).

Podawać z kaszą jaglaną. Udekorować plasterkiem truskawki i listkami mięty.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 277
Ewa gotuje - odc. nr 277

Ostatni przed wakacjami program zacznie się trochę nietypowo – w...

 

Podobne przepisy

Fasolowa z białą kiełbasą

Na "Pięknym Jasiu";-)

Zupa kminkowa

Co można zrobić z kminku? Chociażby zupę...

Krem paryski

Francuska... kartoflanka? O nie - to coś wykwintnego!

Zupa jarzynowo-szczawiowa

Lekko kwaśna, z dużą ilością warzyw;-)

Wróć do listy przepisów