Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Krem z rzodkiewki

Opis przygotowania

Masło roztopić w garnku. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do rondla i podsmażyć. Rzodkiewki umyć i też pokroić w kostkę. Wrzucić do kartofli. Po chwili wlać wywar jarzynowy i gotować do miękkości.

Zupę zmiksować. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem oraz gałką muszkatołową.

Podawać z kiełkami rzodkiewki i chipsami z bagietki (czerstwe pieczywo wystarczy pokroić w cienkie plastry i zapiec w piekarniku).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 542
Ewa gotuje - odc. nr 542

Rzodkiewkę najczęściej jemy na surowo (samą lub jako składnik sałatek),...

 

Podobne przepisy

Rosół na kaczce

Pomysł na to, co po uczcie zrobić z korpusem pieczonej kaczki...

Cappuccino z grzybów leśnych

Z bitą śmietaną;-)

Żurek na pieczonej kiełbasie

Tradycyjna zupa na Wielkanoc!

Krupnik z guglami

Przepis z Podlasia;-)

Wróć do listy przepisów