Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Krem z rzodkiewki

Opis przygotowania

Masło roztopić w garnku. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do rondla i podsmażyć. Rzodkiewki umyć i też pokroić w kostkę. Wrzucić do kartofli. Po chwili wlać wywar jarzynowy i gotować do miękkości.

Zupę zmiksować. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem oraz gałką muszkatołową.

Podawać z kiełkami rzodkiewki i chipsami z bagietki (czerstwe pieczywo wystarczy pokroić w cienkie plastry i zapiec w piekarniku).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 542
Ewa gotuje - odc. nr 542

Rzodkiewkę najczęściej jemy na surowo (samą lub jako składnik sałatek),...

 

Podobne przepisy

Cappuccino z grzybów leśnych

Z bitą śmietaną;-)

Krem z pieczonych buraków

Buraki owinąć folią (każde warzywo oddzielnie) i wstawić do piekarnika...

Pikantna zupa ostro-kwaśna

Wszystkie składniki marynaty połączyć. Wieprzowinę pokroić na cienkie paski, zamaryno ...

Rosół na perliczce

Z domowym makaronem;-)

Wróć do listy przepisów