Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Barszcz biały na otrębach

Opis przygotowania

Do ciepłego rosołu wrzucić pokrojone warzywa, chrzan oraz opalon± cebulę. Przyprawić pieprzem, zielem angielskim i li¶ciem laurowym. Przykryć i gotować przez minimum ½ godziny.

Po tym czasie jarzyny wyłowić. Zupę posolić. Wrzucić biał± kiełbasę. Doprawić roztartym w dłoniach suszonym majerankiem. Pod przykryciem gotować przez kolejne ½ godziny. Po tym czasie dodać otręby.

¦mietankę przelać do miski. Wsypać m±kę. Roztrzepać rózg±. Wlać do zupy. Zakwasić sokiem z cytryny. Zagotować.

Podawać z pokrojon± kiełbas± i mięsem. Udekorować tartym chrzanem i natk± pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 506
Ewa gotuje - odc. nr 506

Dzień przed Wielk± Niedziel± to dosłownie ostatni moment, by przygotować...

 

Podobne przepisy

Krem chrzanowy

Bardzo delikatna zupa na wielkanocny obiad;-)

Krem z porów

Trochę inna jarzynowa;-)

Juszka z D±browy

Jarzynówka z Zagłębia;-)

Bulion po magnacku

Rosół w filiżance;-)

Wróć do listy przepisów