Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Jarzynówka

Opis przygotowania

Połówkę tuszki podzielić na dwie części i włożyć do garnka. Przyprawić liściem laurowym i zielem angielskim. Zalać wodą i ugotować.

Mięso wyjąć a do wywaru wrzucić pokrojone w kostkę marchewki, pietruszkę i ziemniaka. Dodać fasolkę szparagową podzieloną na mniejsze kawałki oraz poszatkowaną kapustę i drobno posiekane łodygi selera oraz plastry rzodkiewek. Przecisnąć czosnek. Dorzucić pomidory – sparzone wrzątkiem, obrane ze skórki i pokrojone. Wszystko razem gotować przez 10-15 minut. Przed podaniem przyprawić do smaku pieprzem i zakwasić sokiem z cytryny.

Na talerzu posypać natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 396
Ewa gotuje - odc. nr 396

W kolejnym odcinku Ewa zrobi sałatkę z grillowanych warzyw, kiszonego buraczka...

 

Podobne przepisy

Zupa z fasolką szparagową

Na dobry początek obiadu pod chmurką;-)

Frytki z cukinii

Belgijski przysmak z włoskiego warzywa;-)

Paella po zawojsku

Z kurczakiem i królikiem...

Gołąbki w liściach jarmużu

Liście jarmużu obgotować w wodzie z solą i octem...

Wróć do listy przepisów