/ Przepisy / Grochówka z kociołka

Opis przygotowania

Groch zalać wodą i odstawić na całą noc.

Boczek pokroić w kostkę i przełożyć do kociołka ustawionego w ognisku. Dorzucić kiełbasę pokrojoną w półplasterki. Dodać posiekaną cebulę. Po chwili dołożyć namoczony groch. Zalać wodą. Posolić. Przyprawić liściem laurowym, zielem angielskim, majerankiem i lubczykiem. Dorzucić skórę z boczku, pokrojone w kostkę warzywa oraz posiekany czosnek. Wymieszać. Przykryć i gotować tak długo, aż groch zacznie się rozpadać. Przed podaniem doprawić świeżo zmielonym pieprzem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 397
Ewa gotuje - odc. nr 397

Tym razem kuchnia biwakowa. Na żywym ogniu, w żeliwnym kociołku, Ewa ugotuje...

 

Podobne przepisy

Solferino

Włoska wariacja na temat pomidorówki...

Pasta z Jasia

Do chleba;-)

Kanapki z tofu, rukolą i pastą z suszonych pomidorów

Idealne na drogę, w góry czy do szkoły...

Ribollita

Włoska zupa chlebowa;-)

Wróć do listy przepisów