Banany obrać ze skórki, pokroić na małe kawałki, przełożyć do miski i skropić sokiem z cytryny.
Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na trójkąty. Przy najkrótszym brzegu dać trochę masła orzechowego, na masło posiekaną czekoladę i banany. Zwinąć rogaliki. Przełożyć na blachę piekarnikową wyścieloną papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem.
Piec przez 15-20 minut w temp. 200 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa Wachowicz stara się wykorzystywać w kuchni produkty lokalne, od małych,...
Zdobiony płatkami migdałów i czekoladą!
Suszone owoce zalać zimną wodą (najlepiej dzień wcześniej). Przyprawić goździkami i c ...
Deser a'la tiramisu z zieloną herbatą...
Jajka wymieszać z wodą, dodać cukier, zmiksować na wysokich obrotach. Pod koniec doda ...