
Banany obrać ze skórki, pokroić na małe kawałki, przełożyć do miski i skropić sokiem z cytryny.
Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na trójkąty. Przy najkrótszym brzegu dać trochę masła orzechowego, na masło posiekaną czekoladę i banany. Zwinąć rogaliki. Przełożyć na blachę piekarnikową wyścieloną papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem.
Piec przez 15-20 minut w temp. 200 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa Wachowicz stara się wykorzystywać w kuchni produkty lokalne, od małych,...
Oddzielam białka od żółtek. Do żółtek dodaję przesianą mąkę kukurydzianą z proszkiem ...
Jabłka umyć, wydrążyć gniazda nasienne. Naciąć delikatnie po obwodzie (podczas piecze ...
Jajka utrzeć z cukrem, dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz śmietanę - ...
Na maśle solonym! Wedle receptury z Bretanii...