Ciasto pokruszyć do miski. Dodać posiekane orzechy, mascarpone i krem czekoladowy. Dobrze wymieszać ręką. Ulepić kulki. Ułożyć w foremce wyścielonej papierem do pieczenia i na ½ godziny włożyć do zamrażarki.
Czekoladę roztopić w gorącej kąpieli wodnej. Dodać olej kokosowy i wymieszać.
Zmrożone kulki ciasta nabić na patyczki do szaszłyków. Zanurzyć w polewie i obsypać pokruszonymi owocami liofilizowanymi oraz drobno posiekanymi orzechami.
Porada: patyczki z cake pops można umieścić w szklance z jabłkiem (wystarczy wbić).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Podobno śledzie są rybami, które jemy najchętniej – na Wielkanoc,...
Na patelni roztopić masło, dodać sok z cytryny, miód oraz łyżkę rumu. Podgrzewać, aż ...
Znakomity na wszelkiego rodzaju domowe święta!
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo ...
Wodę zagotować z masłem, cukrem i solą. Zmniejszyć płomień do minimum, dodać mąkę i e ...