/ Przepisy / Sałatka z buraczków i sera koziego

Opis przygotowania

Buraki dokładnie umyć, obrać i pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem, posypać posiekanym tymiankiem. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C i piec przez ok. 30 minut.

W osobnym naczyniu wymieszać żurawinę z sokiem z malin i odstawić na ok. 20 minut. Gdy zmiękną, podgrzać na patelni – do momentu, aż powstanie mus.

Ser pokroić w kostkę, wymieszać z upieczonymi burakami i mlekiem kokosowym. Dodać mus. Całość ozdobić posiekanym tymiankiem i suszonymi pomidorami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 364
Ewa gotuje - odc. nr 364

W kolejnym odcinku Ewa zaprosi na potrawy regionalne w nowoczesnym wydaniu....

 

Podobne przepisy

Surówka z pora

Pora umyć pod bieżącą wodą, posiekać w półplasterki...

Pesto z czosnku niedźwiedziego

Znakomite do makaronów, kasz i jako smarowidło do chleba;-)

Rzodkiewki kiszone

Samo zdrowie!

Krem z gruszki i pietruszki

Pietruszkę obrać, pokroić w plastry i przesmażyć w garnku...

Wróć do listy przepisów