Śmietanę przełożyć do wysokiego naczynia. Schłodzić i ubić na sztywno.
Do serka wlać mleko skondensowane. Zmiksować. Dodać bitą śmietanę. Wymieszać (można robotem, ale na niskich obrotach). Dorzucić posiekaną czekoladę. Delikatnie wymieszać szpatułką i na kilka godzin wstawić do zamrażalnika.
Podawać w pucharkach. Udekorować świeżymi owocami i listkami mięty.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny odcinek inspirowany będzie wspomnieniami z wakacji – Ewa...
Z budyniem śmietankowym...
Jabłka i nektarynki pokroić w plasterki. Wrzucić do rondla. Dolać 2 łyżki wody, dusić ...
Galaretki rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej wody, lekko przestudzić ...
Miód i sodę przełożyć do rondelka, wymieszać i zagotować...