Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Lody z mascarpone i czekoladą

Opis przygotowania

Śmietanę przełożyć do wysokiego naczynia. Schłodzić i ubić na sztywno.

Do serka wlać mleko skondensowane. Zmiksować. Dodać bitą śmietanę. Wymieszać (można robotem, ale na niskich obrotach). Dorzucić posiekaną czekoladę. Delikatnie wymieszać szpatułką i na kilka godzin wstawić do zamrażalnika.

Podawać w pucharkach. Udekorować świeżymi owocami i listkami mięty.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 486
Ewa gotuje - odc. nr 486

Kolejny odcinek inspirowany będzie wspomnieniami z wakacji – Ewa...

 

Podobne przepisy

Ciasto cynamonowe z jabłkami

Na mące migdałowej!

Torcik marchewkowy

Żółtka oddzielić od białek, utrzeć z cukrem, dodać sok z cytryny i skórkę cytrynową. ...

Mandarynkowiec

Żeby go przygotować, wcale nie trzeba znać mandaryńskiego;-)

Lemoniada cytrusowa

Na syropie miętowym...

Wróć do listy przepisów