
Galaretki rozpuścić, wylać na płaskie talerze. Gdy zastygną, pokroić w kostkę i nałożyć do pucharków. Zalać jogurtem (np. brzoskwiniowym i truskawkowym). Uprażone orzechy włoskie i laskowe, sezam, pestki dyni, ziarna słonecznika i migdały (bez skórki) zmiksować „na kruszonkę”, lub posiekać, i taką posypką udekorować deser.
Orzechy najlepiej prażą się w piekarniku (2-5 min., 200 st. C).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Odcinek „młodzieżowy”. Rozpoczynamy program przy wózku z hot-dogami…,...
Z szampanem!
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, zasypać cukrem, rodzynkami i ...
Borówki w galaretce!
Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 15 kwadratów tej samej wielkości. Ułożyć w tr ...