Galaretki rozpuścić, wylać na płaskie talerze. Gdy zastygną, pokroić w kostkę i nałożyć do pucharków. Zalać jogurtem (np. brzoskwiniowym i truskawkowym). Uprażone orzechy włoskie i laskowe, sezam, pestki dyni, ziarna słonecznika i migdały (bez skórki) zmiksować „na kruszonkę”, lub posiekać, i taką posypką udekorować deser.
Orzechy najlepiej prażą się w piekarniku (2-5 min., 200 st. C).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Odcinek „młodzieżowy”. Rozpoczynamy program przy wózku z hot-dogami…,...
Kaszę wsypać na sito i porządnie wypłukać...
Daktyle pozbawić pestek, pokroić na kawałki, przełożyć do wysokiego naczynia, zalać h ...
Ser zmielić. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w ósemki. Skropić ...
Ser przepuścić dwa razy przez maszynkę. Dodać cukier puder, cukier waniliowy i masło. ...