Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasto ucierane z morelami

Opis przygotowania

3/4 kostki miękkiego masła, około 150 g cukru i cukier waniliowy utrzeć, dodając stopniowo jajka.

Przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mleko dodać stopniowo do masy i dobrze wymieszać.

Formę o średnicy 25 cm wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Przełożyć ciasto. Wyrównać. Na cieście ułożyć morele odsączone z alkoholu. Resztę cukru i cynamon wymieszać, wysypać równo na ciasto z morelami, na wierzchu, po niecałej łyżeczce, rozłożyć pozostałe masło.

Piec przez 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 197
Ewa gotuje - odc. nr 197

Tym razem odcinek warzywny. Pani Ewa przygotuje tort jarzynowy oraz zupę...

 

Podobne przepisy

Eklery z bitą śmietaną

Na niebiesko i na rózowo!

Tarta z dynią

Mąkę przesiać na stolnicę - tak, by powstał kopiec. Dodać zimne masło i cukier puder. ...

Szarlotka z kratką

Mąkę przesiać, dodać cukier, cukier waniliowy i szczyptę soli. Wymieszać. Dodać rozdr ...

Ciasto czekoladowe z wiśniami

Bezglutenowe! Z kremem na bazie mascarpone;-)

Wróć do listy przepisów