ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 486

OPIS ODCINKA

Kolejny odcinek inspirowany będzie wspomnieniami z wakacji – Ewa przygotuje grecki obiad. Gotowanie zacznie od awgolemono, czyli zupy jajeczno-cytrynowej, przyrządzonej na bazie wywaru z kurczaka. Grecki przysmak zostanie podany z makaronem orzo. Na danie główne Ewa zaproponuje bodaj najbardziej znaną potrawę z Hellady, czyli moussakę. To nic innego jak warstwowa zapiekanka, przypominająca nieco włoską lasagne, przy czym zamiast makaronu używa się plastrów bakłażana. Na deser będą lody z mascarpone i czekoladą nawiązujące nieco do włoskiej straciatelli.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na ipla.tv
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Awgolemono

Grecka zupa jajeczno-cytrynowa;-)

Moussaka

Bodaj najbardziej znana grecka zapiekanka...

Lody z mascarpone i czekoladą

W stylu włoskiej straciatelli;-)

Wróć do listy odcinków