Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Brownie z buraczkiem

Opis przygotowania

Mąkę przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia. Odstawić.

Do dużej miski wybić jajka. Dodać cukier i zmiksować. Stopniowo, cały czas mieszając mikserem, wsypać mąkę z kakao i proszkiem wlewając przy tym olej.

Buraki obrać, ugotować i wystudzić. Zetrzeć na drobnych oczkach. Dodać do ciasta i zmiksować. Przełożyć do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia (średnica 24 cm). Dorzucić posiekaną czekoladę.

Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C. Piec przez ok. 45 minut.

Zanim czekolada zastygnie udekorować ciasto pestkami granatu – owoc trzeba naciąć tam, gdzie są błonki i delikatnie wyjąc nasiona.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 473
Ewa gotuje - odc. nr 473

Wszyscy narciarze doskonale wiedzą, że najlepiej jeździ się rano, tuż po...

 

Podobne przepisy

Lody z mascarpone i czekoladą

W stylu włoskiej straciatelli;-)

Biszkopt z borówkami i malinami

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli, pod koniec dodać cukier. Do ...

Tort orzechowy

Białka oddzielić od żółtek, z białek ubić sztywną pianę. Dodać cukier i cukier wanili ...

Ciasto spod widelca

Gdy w domu nie mamy jeszcze robota...

Wróć do listy przepisów