W misce wymieszać sos sojowy, ocet winny i olej. Przyprawić kuminem, solą i pieprzem.
Mięso pokroić w cienkie paski. Przełożyć do marynaty i dokładnie wymieszać. Przykryć i na minimum 30 minut wstawić do lodówki.
Dużą patelnię lub wok mocno rozgrzać. Wlać nieco oleju i szybko usmażyć zamarynowaną polędwicę.
Dorzucić pokrojone w pióra szalotki i cebule. Po chwili dodać posiekany w talarki czosnek, pokrojoną w paski paprykę i kawałki pomidorów (bez skórki i gniazd nasiennych). Smażyć przez chwilę.
Na talerzu udekorować kolendrą. Podawać z domowymi frytkami i ryżem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Następny program zacznie się od ceviche. Ta przystawka na zimno jest bardzo...
Mięso natrzeć solą. Zasznurować dratwą...
Sztuka mięsa nieco inaczej...
Mięso pokroić na plastry – w poprzek włókien. Przykryć folią, rozbić dość cienko...
Grecka klasyka na polskim stole;-)