/ Przepisy / Placki ziemniaczane z blachy

Opis przygotowania

Ziemniaki ugnieść lub przecisnąć przez praskę. Dodać jajko i trochę maślanki oraz tyle mąki, by powstało ciasto, które można nakładać łyżką. Formować płaskie placuszki i smażyć na rozgrzanej blasze.

Wyśmienicie smakują z ceviche.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 443
Ewa gotuje - odc. nr 443

Następny program zacznie się od ceviche. Ta przystawka na zimno jest bardzo...

 

Podobne przepisy

Solferino

Włoska wariacja na temat pomidorówki...

Sałatka z czerwonej fasoli

Z porem i pieczarkami;-)

Pesto z natki marchewki

Znakomity dodatek do kremowych zup i makaronów;-)

Grochówka z kociołka

Zupa na żywym ogniu!

Wróć do listy przepisów