/ Przepisy / Ceviche z pstrąga

Opis przygotowania

Rybę pokroić w bardzo drobną kostkę. Przełożyć do miseczki. Dorzucić posiekaną papryczkę chili – bez pestek. Dodać drobno pokrojony czosnek i posiekaną kolendrę. Przyprawić solą i wymieszać. Skropić sokiem z limonek oraz oliwą i jeszcze raz wymieszać.

Przykryć i wstawić do lodówki na minimum 3 godziny.

Podawać na grzankach.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 443
Ewa gotuje - odc. nr 443

Następny program zacznie się od ceviche. Ta przystawka na zimno jest bardzo...

 

Podobne przepisy

Śledzie w oleju dyniowym

Z orzechami i suszonymi śliwkami!

Karp w panierce migdałowej

Na sosie żurawinowym...

Sandacz na sposób leśny

Delikatne filety z sandacza podane na salsie z ogórków małosolnych. A do tego prawdziwki prosto z patelni.

Grillowane roladki z pstrąga

Z boczkiem i zielonymi szparagami;-)

Wróć do listy przepisów