
Fasolę zalać wodą i odstawić na całą noc. Następnego dnia odcedzić na sicie, przepłukać pod bieżącą wodą i przełożyć do garnka. Zalać świeżą wodą, przyprawić majerankiem i ugotować niemalże do miękkości. Dorzucić warzywa starte na grubych oczkach oraz pokrojone w paski suszone śliwki. Przykryć i ugotować.
Cebulę posiekać w drobną kostkę i zrumienić na maśle. Dodać do zupy. Wymieszać i doprawić świeżo zmielonym pieprzem.
Na talerzu udekorować świeżym majerankiem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Niecały tydzień przed Bożym Narodzeniem Ewa przygotuje potrawy wigilijne....
Selera i ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Cebule też pokroić w kostkę, ale bardzo d ...
Doprawiony chrzanem...
Dekonstrukcja tradycyjnych gołąbków w sosie pomidorowym;-)
ołądki dokładnie umyć i obrać z błon. Przełożyć do garnka, zalać wodą...