Warzywa opiec na grillu. Z papryk zdjąć skórkę, miąższ drobno pokroić i przełożyć do miski. Miąższ z bakłażana wyjąć łyżką. Dodać do papryki. Dorzucić czosnek wyciśnięty z łupin.
Dolać sok z cytryny, miód i oliwę. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Przełożyć do słoiczków. Zalać oliwą i zakręcić.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po wakacyjnej przerwie Ewa zaprosi widzów do swej ogrodowej kuchni w Zawoi....
Na cielęcinie i włoszczyźnie ugotować rosół. Mięso i jarzyny wyjąć...
Cymesem nazywamy coś nadzwyczajnego. Tymczasem to marchewka duszona z bakaliami...
Francuska... kartoflanka? O nie - to coś wykwintnego!
Warzywa obrać, włożyć do garnka, dodać glon konbu...