Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Próżniak

Opis przygotowania

Jajka wybić do miski. Wsypać cukier i roztrzepać widelcem.

Jabłka obrać, wyci±ć gniazda nasienne, pokroić w duża kostkę i przełożyć do drugiej miski. Posypać cynamonem, dodać m±kę, sodę i proszek do pieczenia. Wlać olej, wsypać żurawinę. Wlać roztrzepane jaja, wymieszać i przełożyć do foremki wy¶cielonej papierem do pieczenia, wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tart±.

Piec przez 45 minut w temp. 180 st. C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest suche. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 425
Ewa gotuje - odc. nr 425

Po wakacyjnej przerwie Ewa zaprosi widzów do swej ogrodowej kuchni w Zawoi....

 

Podobne przepisy

Pierogi z suszonymi ¶liwkami

Na deser lub słodki obiad;-)

Ciasteczka z marchewki

Marchew obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Na stolnicę przesiać m±kę z pros ...

Amerykańskie babeczki

W małej misce wymieszać m±kę, sól i proszek do pieczenia. Odstawić. W dużej misce roz ...

Ciasteczka 3-kolorowe

Z podanych składników zagnie¶ć ciasto. Podzielić na 3 czę¶ci. Pierwsz± zostawić. Do d ...

Wróć do listy przepisów