
Jajka wybić do miski. Wsypać cukier i roztrzepać widelcem.
Jabłka obrać, wyci±ć gniazda nasienne, pokroić w duża kostkę i przełożyć do drugiej miski. Posypać cynamonem, dodać m±kę, sodę i proszek do pieczenia. Wlać olej, wsypać żurawinę. Wlać roztrzepane jaja, wymieszać i przełożyć do foremki wy¶cielonej papierem do pieczenia, wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tart±.
Piec przez 45 minut w temp. 180 st. C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest suche. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po wakacyjnej przerwie Ewa zaprosi widzów do swej ogrodowej kuchni w Zawoi....
M±kę przesiać, posolić. Dodać masło, wysiekać (cało¶ć powinna przypominać bułkę tart± ...
Przygotowanie ciasta zacz±ć od zrobienia masy ¶liwkowej...
Miękkie masło zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym, dodać przesian± m±kę i jajko. W ...
Marchew obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Na stolnicę przesiać m±kę z pros ...