Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Krem z ziemniaków i pora

Opis przygotowania

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Kawałek pora umyć i posiekać w półplasterki. Warzywa przełożyć do garnka. Zalać wywarem i ugotować.Gdy ziemniaki zaczną się rozpadać, zupę zmiksować. Przyprawić do smaku solą i białym pieprzem.Nałożyć do miseczki. Dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę. Na środku zrobić kleks gęstej śmietany i ułożyć plastry wędzonego łososia.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 407
Ewa gotuje - odc. nr 407

Jesienią polskie ziemniaki są najsmaczniejsze, więc nie może ich zabraknąć...

 

Podobne przepisy

Pieczarkowa pod ciastem francuskim

Prosto z piekarnika...

Zupa z cukinii i kopru włoskiego

Z migdałami i szynką szwarcwaldzką;-)

Krem z kiszonych ogórków

Ogórkowa nieco inaczej...

Solferino

Włoska wariacja na temat pomidorówki...

Wróć do listy przepisów