
W garnku roztopić masło. Wrzucić i zeszklić pokrojoną cebulę. Wsypać kurkumę. Gdy zacznie się karmelizować wrzucić posiekany czosnek oraz warzywa – ziemniaka pokrojonego w kostkę, marchewkę, pietruszkę i połówkę selera starte na jarzynowych oczkach, kawałek pora posiekany w plasterki. Wymieszać i smażyć przez chwilę.
Zalać gorącym wywarem. Przykryć i gotować do miękkości. Pod koniec dorzucić ogórki starte na dużych oczkach.
Zabielić śmietaną (wcześniej warto ją zahartować). Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zdjąć z kuchenki i dorzucić posiekany koperek.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po wakacyjnej przerwie Ewa Wachowicz zaprosi widzów Polsatu na premierowe...
Ziemniaki ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić. Ugnieść...
Rabarbar umyć, obrać i pokroić na centymetrowe kawałki...
Pomidory i cebulę pokroić w plastry. Wymieszać i odstawić na chwilę...
Makaron... warzywny!