ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 425

OPIS ODCINKA

Po wakacyjnej przerwie Ewa zaprosi widzów do swej ogrodowej kuchni w Zawoi. U stóp Babiej Góry przyrządzi chłodnik z żółtych pomidorów, melona i papryki inspirowany andaluzyjskim gazpacho. Na danie główne będą luzowane udka kurczaka – zaprawione w solance, zamarynowane na orientalną nutę a upieczone na ruszcie. Z kolei na deser Ewa zrobi bardzo proste ciasto jabłkowe o intrygującej nazwie „próżniak”. Zobaczymy też jak przygotować ajvar, czyli bałkańską pastę z pieczonej, czerwonej papryki i bakłażana.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Chłodnik z żółtych pomidorów

Z melonem i papryką;-)

Luzowane udka kurczaka z rusztu

Marynowane w solance...

Domowy ajvar

Przysmak z Bałkanów!

Próżniak

Pełen jabłek...

Wróć do listy odcinków