/ Przepisy / Surówka z pora

Opis przygotowania

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Jabłko umyć, naciąć i też zetrzeć na tych samych oczkach. Skropić sokiem z cytryny. Dorzucić pora pokrojonego w półplasterki.

Majonez wymieszać z jogurtem. Posłodzić miodem. Przyprawić pieprzem i zakwasić sokiem z cytryny. Przelać do surówki. Przykryć i odstawić do chłodu, by składniki się przegryzły.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 424
Ewa gotuje - odc. nr 424

To już ostatni, premierowy odcinek „Ewa gotuje“ przed wakacjami....

 

Podobne przepisy

Sok z owoców i warzyw

Składniki zmiksować lub wycisnąć...

Czerwone pesto

Orzechy laskowe uprażyć i obrać ze skórki. Wrzucić do miksera...

Buraczki z czosnkowym winegretem

Surowe buraki obrać i utrzeć na drobnej tarce...

Pesto z natki marchewki

Znakomity dodatek do kremowych zup i makaronów;-)

Wróć do listy przepisów