/ Przepisy / Salsa paprykowa

Opis przygotowania

Z papryk wyciąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę. Papryczkę chili pozbawić pestek i też pokroić. Cebulę i czosnek posiekać. Z pomidorów usunąć nasiona, miąższ pokroić podobnie jak paprykę. Wszystkie warzywa przełożyć do miski i wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Polać oliwą wymieszaną z octem jabłkowym. Dorzucić posiekaną pietruszkę i odstawić do przegryzienia.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 413
Ewa gotuje - odc. nr 413

W kolejnym odcinku Ewa przygotuje specjały kuchni regionalnej. Zacznie...

 

Podobne przepisy

Naleśnikowy twist z jarzyną

Mocno zakręcona zapiekanka...

Detoks z pokrzywy

Orzeźwia i oczyszcza;-)

Gratin

Formę żaroodporną (26 cm x 26 cm) wysmarować masłem. Śmietankę wymieszać z mlekiem...

Miodowe ogórki małosolne

Dodatek do mięs lub sałatek...

Wróć do listy przepisów