/ Przepisy / Salsa paprykowa

Opis przygotowania

Z papryk wyciąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę. Papryczkę chili pozbawić pestek i też pokroić. Cebulę i czosnek posiekać. Z pomidorów usunąć nasiona, miąższ pokroić podobnie jak paprykę. Wszystkie warzywa przełożyć do miski i wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Polać oliwą wymieszaną z octem jabłkowym. Dorzucić posiekaną pietruszkę i odstawić do przegryzienia.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 413
Ewa gotuje - odc. nr 413

W kolejnym odcinku Ewa przygotuje specjały kuchni regionalnej. Zacznie...

 

Podobne przepisy

Marchewka z groszkiem

Smak dzieciństwa i hit... szkolnych stołówek!

Warzywa z grilla na rukoli

Na ruszcie opiec kawałki różnokolorowej papryki...

Mizeria

Na occie winnym!

Zupa z suszonych pomidorów

Pomidorówka - też mi coś... Ta jest niezwykła!

Wróć do listy przepisów