/ Przepisy / Koperek w słoiku

Opis przygotowania

Koperek opłukać i osuszyć. Usunąć grube łodygi i posiekać. Ułożyć warstwami w słoiku – każdą warstwę ugnieść i przysypać solą (zaczynając i kończąc warstwą soli). Zamknąć.

Tak przygotowany koperek można przechowywać w lodówce nawet przez rok.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 402
Ewa gotuje - odc. nr 402

W kolejnym odcinku Ewa ugotuje kolorową i bardzo zdrową zupę paprykową...

 

Podobne przepisy

Sałatka z papryki i ogórków

Z papryk wyciąć gniazda nasienne. Pokroić w paski...

Zupa kalafiorowa z mascarpone

Najlepsza jest z młodych warzyw!

Gołąbki w liściach jarmużu

Liście jarmużu obgotować w wodzie z solą i octem...

Ziemniaki z sosem pomidorowym

W stylu hiszpańskim;-)

Wróć do listy przepisów