Śmietanę schłodzić i ubić na sztywno. Mascarpone posłodzić ksylitolem. Zmiksować i połączyć z bitą śmietaną.
Owoce przełożyć do miski. Rozgnieść widelcem.
Biszkopty namoczyć w kawie i ułożyć na dnie pucharków. Na ciastka dać masę śmietankową i rozgniecione owoce. Na owocach ułożyć nasączone biszkopty oraz krem. Udekorować jeżynami i miętą. Przed podaniem schłodzić w lodówce.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa zrobi sałatkę z grillowanych warzyw, kiszonego buraczka...
Można zapakować i zabrać na piknik!
Z wymienionych wyżej składników zrobić kruszonkę - wysiekać mąkę z proszkiem, cukrem ...
Cukier roztopić na patelni. Gdy powstanie karmel, wsypać posiekane orzechy i płatki. ...
Mąkę z masłem wyrobić nożem, dodać żółtka i śmietanę, wyrobić rękami. Włożyć do lodów ...