/ Przepisy / Tiramisu z owocami

Opis przygotowania

Śmietanę schłodzić i ubić na sztywno. Mascarpone posłodzić ksylitolem. Zmiksować i połączyć z bitą śmietaną.

Owoce przełożyć do miski. Rozgnieść widelcem.

Biszkopty namoczyć w kawie i ułożyć na dnie pucharków. Na ciastka dać masę śmietankową i rozgniecione owoce. Na owocach ułożyć nasączone biszkopty oraz krem. Udekorować jeżynami i miętą. Przed podaniem schłodzić w lodówce.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 396
Ewa gotuje - odc. nr 396

W kolejnym odcinku Ewa zrobi sałatkę z grillowanych warzyw, kiszonego buraczka...

 

Podobne przepisy

Daktylowiec

Daktyle pozbawić pestek, pokroić na kawałki, przełożyć do wysokiego naczynia, zalać h ...

Gruszki pod kruszonką owsianą

Crumble z płatkami!

Ciasteczka migdałowe do herbaty

W mikserze utrzeć masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym - na puszystą, białą masę ...

Ciasteczka owsiane z żurawiną

Można zapakować i zabrać na piknik!

Wróć do listy przepisów