Mięso przełożyć do miski. Natrzeć solą, pieprzem i papryką. Skropić olejem ryżowym. Przykryć i wstawić do lodówki na 2 godziny.
Z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki. Marchewki obrać i też pokroić. Naczynie do zapiekania natłuścić masłem klarowanym. Wsypać pokrojone warzywa, cukinie i mini-kukurydze oraz ryż. Wymieszać.
Na wierzchu ułożyć zamarynowane podudzia. Wlać wodę.
Przykryć i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piec przez godzinę.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Wrzesień Ewa spędziła w mieście, więc z radością wraca w Beskidy. Zabiera...
Na ciepło lub na zimno - jako domowa wędlina;-)
Drożdże posłodzić, zalać ciepłą wodą, wymieszać i odstawić...
Rybę wypatroszyć, pozostawiając głowę - usunąć jednak oczy i skrzela. Dokładnie umyć ...
W osolony wrzątek wrzucić główkę kapusty, obrawszy ją uprzednio z wierzchnich zielony ...