Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasteczka kokosowe z chia, czekoladą i żurawiną

Opis przygotowania

Do rondelka wsypać ksylitol, wlać mleko, dodać olej kokosowy i ekstrakt waniliowy. Podgrzewać, aż ksylitol się rozpuści. Odstawić do wystudzenia.

W misce połączyć mąkę kokosową, skrobię, sodę i nasiona chia. Dodać do wystudzonej masy i dokładnie wymieszać. Dorzucić drobno pokrojoną czekoladę oraz żurawinę i ponownie wymieszać. Gdyby ciasto było zbyt rzadkie, dodać więcej mąki.

Za pomocą łyżki nałożyć ciasto na blachę wyścieloną papierem do pieczenia, formując ciasteczka.

Piec przez 20-25 minut w temp. 180 st. C. Odstawić do wystudzenia.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 369
Ewa gotuje - odc. nr 369

Wrzesień Ewa spędziła w mieście, więc z radością wraca w Beskidy. Zabiera...

 

Podobne przepisy

Ciasteczka serowe z marmoladą

Mąkę przesiać na stolnicę...

Tort jubileuszowy

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno ze szczyptą soli. Uperfumować cukrem waniliowym...

Pierniczki

Masło roztopić, wsypać cukier. Gdy się rozpuści, dodać miód. Zdjąć z ognia, dać przyp ...

Szarlotka z kruszonką

Z talarkami jabłek...

Wróć do listy przepisów