Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Orzechowy krem z batatów

Opis przygotowania

Bataty i marchewkę obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle. Po chwili dorzucić posiekaną cebulę. Gdy się zeszkli, dodać pokrojony w plastry czosnek i suszone pomidory. Wymieszać. Zalać wywarem jarzynowym. Przykryć i gotować do miękkości.

Następnie przyprawić startym imbirem, dodać masło orzechowe i zmiksować. Doprawić do smaku solą i kolorowym pieprzem.

Na talerzu udekorować świeżą kolendrą oraz papryczką chili. Podawać z grzankami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 369
Ewa gotuje - odc. nr 369

Wrzesień Ewa spędziła w mieście, więc z radością wraca w Beskidy. Zabiera...

 

Podobne przepisy

Krem paryski

Francuska... kartoflanka? O nie - to coś wykwintnego!

Krem z pieczonych pieczarek

A do tego grzanki z mozzarellą i pesto na natce pietruszki;-)

Chłodnik z awokado

Na wywarze jarzynowym;-)

Chłodnik pomidorowy z pieczonymi burakami

Dobry też na ciepło lub jako... koktajl!

Wróć do listy przepisów