Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Bakłażan z rusztu

Opis przygotowania

Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Po upieczeniu przekroić wzdłuż na pół i podawać z dipem czosnkowym. Można udekorować miętą.

Dip czosnkowy. W miseczce wymieszać jogurt, listki mięty, czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawić solą i pieprzem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 193
Ewa gotuje - odc. nr 193

W dzisiejszym odcinku Ewa przygotuje potrawy na grilla. Będzie pieczony...

 

Podobne przepisy

Ogórki małosolne

Ogórki dokładnie umyć. Odciąć czubki...

Kiszonka warzywna

Spora dawka witaminy C!

Sałatka grecka na kozifetce

Wariacja na temat sałatki greckiej - w wydaniu Ewy z lodową i serem kozim!

Cebula prażona

Warto zrobić ją w domu!

Wróć do listy przepisów