Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Mus truskawkowy z kremem mascarpone

Opis przygotowania

Truskawki obrać i umyć. Przełożyć do blendera, posłodzić, dorzucić miętę i zmiksować na gładki mus.

Serek zmiksować z jogurtem, skórką i sokiem z cytryny oraz cukrem. Przelać do pucharków. Delikatnie nałożyć mus. Schłodzić w lodówce.

Przed podaniem udekorować prażonymi płatkami migdałów i bratkami (kwiaty są jadalne).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 334
Ewa gotuje - odc. nr 334

W kolejnym odcinku Ewa ugotuje zupę-krem z pieczonych pieczarek. Następnie...

 

Podobne przepisy

Mini szarlotki z kratką

Babeczki z jabłkiem;-)

Ciasto z suszonymi śliwkami

Na kruchym spodzie...

Ciasto francuskie z rosterem śliwkowym

W płatkach migdałów!

Crostata

Mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder przesiać na stolnicę i posiekać z zimnym ma ...

Wróć do listy przepisów