Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Czekoladowy mus z awokado i banana

Opis przygotowania

Bardzo miękkie awokado przekroić wzdłuż na pół i wyciągnąć pestkę. Za pomocą łyżki wyjąć miąższ. Przełożyć do misy miksera, skropić sokiem z cytryny. Dorzucić pokrojonego banana, wsypać kakao, posłodzić syropem z agawy i zmiksować.

Mus przełożyć do słoiczków. Na wierzchu ułożyć pokrojone suszone śliwki (namoczone w wiśniówce) oraz pokrojone morele. Udekorować melisą. Zakręcić i schłodzić w lodówce.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 347
Ewa gotuje - odc. nr 347

Tym razem Ewa zaprosi na kuchnię korporacyjną, a co za tym idzie przygotuje...

 

Podobne przepisy

Ciasteczka francuskie z borówkami

Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 15 kwadratów tej samej wielkości. Ułożyć w tr ...

Makowiec z jabłkami

Receptura z domu rodzinnego!

Tort miodowy

Miód i sodę przełożyć do rondelka, wymieszać i zagotować...

Wróć do listy przepisów