
Bardzo miękkie awokado przekroić wzdłuż na pół i wyciągnąć pestkę. Za pomocą łyżki wyjąć miąższ. Przełożyć do misy miksera, skropić sokiem z cytryny. Dorzucić pokrojonego banana, wsypać kakao, posłodzić syropem z agawy i zmiksować.
Mus przełożyć do słoiczków. Na wierzchu ułożyć pokrojone suszone śliwki (namoczone w wiśniówce) oraz pokrojone morele. Udekorować melisą. Zakręcić i schłodzić w lodówce.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprosi na kuchnię korporacyjną, a co za tym idzie przygotuje...
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać zimne masło, wyrobić nożem. Dolać zimną ...
Receptura sprzed lat, ale w nowej odsłonie...
Biszkopt przełożony rewelacyjną masą z prażonym słonecznikiem!
Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Gdy zrobi się kogel-mogel, połączyć z ser ...