Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałata z grillowanym boczkiem

Opis przygotowania

Sałaty przełożyć do miski. W razie potrzeby poszarpać na mniejsze kawałki. Oscypek pokroić w plastry (najlepiej na mandolinie). Ułożyć na sałacie. Dorzucić przekrojone na pół winogrona i talarki cebuli.

Na stole polać winegretem (składniki wystarczy energicznie wymieszać w słoiczku).

Podawać z grillowanymi warkoczami boczku (bekonem owinąć patyczki do szaszłyków i opiec na ruszcie).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 334
Ewa gotuje - odc. nr 334

W kolejnym odcinku Ewa ugotuje zupę-krem z pieczonych pieczarek. Następnie...

 

Podobne przepisy

Surówka z marchewki i jabłka

Marchewkę utrzeć na drobnej tarce, dodać sok z cytryny i winne jabłko - też starte na ...

Sałatka z boczniakami i cheddarem

Mix ulubionych sałat, grzyby i ser;-)

Szpinak i lodowa z mandarynkami

Boczek pokroić w paski i zrumienić na patelni...

Camembert z figami na roszponce

Świetna na start!

Wróć do listy przepisów